Bebeklere EEG Nasıl Çekilir?
Küçük bebeklerde, bebeği hareketsiz tutmak zor olduğu için EEG incelemesi her zaman uykuda yapılır. Bu nedenle inceleme için size verilen randevu saatinden öncesinde çocuğunuzun yeteri kadar uzun bir süre uykusuz kalmasını sağlayın. Hastaneye gelirken yolda uyumamasına dikkat edin.
Bebeğin EEG ÇEKİMİNDE uyuması için uykusuz bırakılarak o saatte doğal uykuda olması yeğlenmektedir. Derin uykuda uyuyabilecek şekilde uykusuz bırakılmalıdır. Karnı tok olursa daha iyi uyur. Anne kucağında olup anne sıcaklığını hissetmesi de sakinleşmesine ve uyumasına katkıda bulunur.
Hastanın uyku saatinde, istediğiniz saate, hasta evinde veya hastanede, İLAÇSIZ EEG çekimleri yapılmaktadır.
Çocuklarda inceleme sırasında tepki ve kooperasyon eksikliği olabilir. Bu nedenle EEG incelemesi bir çocuğa yapılacaksa, incelemeden önce uygun bir biçimde çocuğun bilgilendirilmesi, korkusunun azaltılması için güler yüzlü ve anlayışlı bir tavırla olabildiğince güven verilmesi uygun olur.
Rutin bir uyku ve uyanıklık EEG’si hazırlık süreleriyle yaklaşık 1-1.5 saat kadar sürer. İlk 10 dakika elektrotlar yapıştırılır. Küçük çocuklar, EEG elektrotlarını yapıştırma esnasında çok hareket ederler ve bazen de elektrotları çekip çıkarmak isteyebilirler. Elektrod yapıştırma can yakıcı bir işlem değildir.Sadece iletiyi sağlayan bir krem ile elektrodlar erişkinlerdeki gibi tutturulur. Fakat küçük çocuklar yatmak zorunda kalacaklarından bir miktar ağlayabilirler. Koopere olabilen çocuklar da ise bu elektrod yapıştırma daha rahat geçer. EEG Çekimine izin vermeyen (Kooperasyonu güç olan) çocuklarda elektrotlar hasta uyuduktan sonra da bağlanabilinir.
Sonuçlar: EEG Raporunun yanında tüm çekimin VİDEO EEG CD’si ve Kağıt dökümanları da verilmektedir.